Zoeken
Sluit dit zoekvak.

MTV komt met nieuwe reeks Unplugged

Muziekzender MTV komt in de zomer met een nieuwe reeks van het televisieprogramma Unplugged. Deelnemers zijn onder meer The Police, Bon Jovi en John Mayer.

Muziekzender MTV komt in de zomer met een nieuwe reeks van het televisieprogramma Unplugged. Daarin worden bekende zangers en bands gevraagd op te treden in een akoestische setting. Deelnemers aan de nieuwe serie zijn onder meer The Police, Bon Jovi, Mary J. Blige en John Mayer.

Bon Jovi bijt op 22 juni het spits af. De band uit New Jersey is dan ook de inspiratiebron voor het programma. In 1989 brachten zanger Jon Bon Jovi en gitarist Richie Sambora tijdens de MTV Video Music Awards een akoestische versie ten gehore van ‘Wanted dead or alive’. Het optreden maakte zoveel indruk, dat MTV besloot meer artiesten zonder elektrisch verstekte instrumenten te laten optreden.

Sindsdien werden door sterren als Mariah Carey, Bob Dylan en Eric Clapton Unplugged-versies opgenomen van hun muziek. De meeste memorabele Unplugged-opname is die van Nirvana in New York. Het album was de eerste plaat die de band uitbracht na de dood van zanger Kurt Cobain in april 1994. Critici zagen de cd als het bewijs dat Nirvana meer was dan zomaar een grungebandje.

[Novum]