Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Tegenstrijdige gevoelens voor BN-ers op aidsgala

Een groot aantal BN-ers gaf acte de présence op de vijftiende editie van het AmsterdamDiner. Tijdens het event werd aandacht gevraagd voor aidsproblematiek.

Een groot aantal BN-ers gaf zaterdag acte de présence op de vijftiende editie van het AmsterdamDiner, waar aandacht wordt gevraagd voor aidsproblematiek. De chique ambiance en het uitgedoste publiek riep bij sommige BN-ers tegenstrijdige gevoelens op.

“Ik voel me eigenlijk een verschrikkelijke hoer”, zei Louise Schiffmacher gekscherend. “Ik hou van een feestje en hoop echt dat er veel geld op wordt gehaald. Maar soms vind ik het best moeilijk omdat je weet waar het over gaat.” Echtgenoot Henk Schiffmacher is het niet eens met zijn vrouw. “Ik vind dat onzin. Zuip allemaal maar een drankje voor het goede doel, als er maar iets gebeurt.” Uiteindelijk gaat het er volgens Louise om dat je ziet wat er gebeurt met het geld dat op zo’n feest binnenkomt. “Dan haal ik mijn make-up eraf, kruip onder de wol en dan ben ik helemaal happy.”

Vicepremier Wouter Bos had wel een idee waarom een glamoureus event een goede manier is om geld in te zamelen. “Ze maken natuurlijk wel schaamteloos gebruik van het feit dat hier veel mensen komen met veel geld” lachte de minister van financiën. Ondanks de luxe en mooie kleding gaat het volgens Bos op een avond als deze ook wel degelijk over de problematiek zelf. “Als er bijvoorbeeld een filmpje over aids wordt vertoond, wordt er even niet lollig gedaan. Dan staan bij menigeen de tranen in de ogen.”

Volgens acteur Erik Vogel zorgt een feest als dit ervoor dat er daadwerkelijk iets gebeurt, door de inzet van het bedrijfsleven. “Je kunt je afvragen waarom je in een apenpakkie moet lopen terwijl het eigenlijk over negatieve dingen in de wereld gaat”, zei Vogel. “Maar dit zet ongelofelijk veel zoden aan de dijk.”

Dat het gala zoden aan de dijk zet is gebleken. De afgelopen veertien edities hebben reeds een bedrag van EUR2.190.000 opgehaald.

[Novum]