Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Yes-R ontkent seksueel misbruik van fan

Yes-R ontkent seksueel misbruik van een fan. De Amsterdamse rapper wordt ervan beschuldigd dat hij zich na een optreden aan een meisje heeft vergrepen.

Yes-R ontkent dat hij een fan seksueel heeft misbruikt. De Amsterdamse rapper wordt ervan beschuldigd zich samen met twee van zijn bandleden donderdag na een optreden in het Spaanse Salou te hebben vergrepen aan een Nederlands meisje. Terug in Nederland werd de 20-jarige neef van Ali B geconfronteerd met de aangifte van het meisje.

Het management van Yes-R laat in een verklaring weten dat het meisje de rapper na afloop van het optreden backstage wilde ontmoeten. Ze zou zich aan de rapper hebben opgedrongen, waarna de twee ‘intiem contact’ hebben gehad. Na afloop zou zij zich ook hebben opgedrongen aan twee bandleden van Yes-R. Volgens de verklaring van het management lag in beide gevallen het initiatief bij het meisje. Er zouden getuigen zijn die dat kunnen bevestigen.

Toen de band naar het vliegveld vertrok, zou het meisje openlijk afscheid van de mannen hebben genomen en haar telefoonnummer hebben gegeven. Dat het meisje nu aangifte heeft gedaan, komt voor Yes-R en zijn collega’s als een volslagen verrassing.

“Wij blijven nooit hangen na een optreden en laten ons nooit in met groupies”, stelt Yes-R. Hij noemt het ‘amateuristisch’ dat hij en zijn bandleden in dit geval wel zijn blijven hangen na hun show. “Doordat we in het buitenland waren, zijn we ons werk uit het oog verloren”, verklaart hij. “Desalniettemin is er absoluut geen sprake van seksueel misbruik geweest in welke vorm dan ook.”

De rapper, die hits scoorde met nummers als ‘Leipe Mocro flavour’ en ”n Beetje verliefd’, laat weten ervan overtuigd te zijn dat de situatie snel wordt opgehelderd.

[Novum]