Zoeken
Sluit dit zoekvak.

‘Zwartboek’ op dvd geschikt gemaakt voor blinden

Blinden en slechtzienden kunnen binnenkort thuis genieten van ‘Zwartboek’. Een speciale versie van het oorlogsdrama is vanaf 21 juni op dvd verkrijgbaar.

Blinden en slechtzienden kunnen binnenkort thuis genieten van ‘Zwartboek’. Een speciale versie van het oorlogsdrama, die is voorzien van een audiodescriptie, is vanaf 21 juni op dvd verkrijgbaar. Dat heeft distributeur A-Film donderdag bekendgemaakt. De dvd van ‘Zwartboek’ zou daarmee de eerste zijn die geschikt is gemaakt voor slechtzienden en blinden.

Het speciale geluidsspoor, dat informatie verstrekt over mimiek, kostuums en landschappen, is ingesproken door Derek de Lint. De acteur speelt in de film van Paul Verhoeven de rol van Gerben Kuipers.

Een voorvertoning van de aangepaste film vindt op 13 juni plaats in bioscoop City in Utrecht. Het is niet voor het eerst dat een Nederlandse film geschikt is gemaakt voor blinden en slechtzienden. In maart draaide in de bioscoop een speciale versie van de film ‘Blind’, van regisseuse Tamar van den Dop.

[Novum]