Zoek
Sluit dit zoekvak.

‘No country for old men’ in de prijzen

‘No country for old men’ kwam als grote winnaar uit bus bij de Critics’ Choice Awards. De film kreeg prijzen voor beste film, regie en mannelijke bijrol.

(Novum/AP) – De nieuwste film van de gebroeders Joel en Ethan Coen, ‘No country for old men’, is maandag als grote winnaar uit bus gekomen bij de Critics’ Choice Awards in Santa Monica. Het filmdrama kreeg prijzen voor beste film, beste regie en beste mannelijke bijrol, die wordt vervuld door Javier Bardem.

De films ‘Hairspray’, ‘Juno’ en ‘There will be blood’ werden elk bekroond met twee onderscheidingen. Zo ging Daniel Day-Lewis, die de hoofdrol speelt in het grimmige ‘There will be blood’, naar huis met de prijs voor beste acteur. Die won hij een dag eerder ook al bij de National Society of Film Critics Awards. Verder werd de 19-jarige Nikki Blonsky, die schittert in de musicalfilm ‘Hairspray’, verrast met een prijs voor beste jonge actrice.

De prijs voor beste actrice ging naar Julie Christie, voor haar rol in ‘Away from her’, net als een dag eerder bij de Film Critics Awards. De prijs voor beste jonge acteur ging naar de Afghaanse Ahmad Khan Mahmoodzada, voor zijn rol in ‘The kite runner’.

‘Into the wild’, geschreven en geregisseerd door Sean Penn, was met zeven nominaties de grote kanshebber van de Critics’ Choice Awards. De acteur en regisseur ging echter met lege handen naar huis.

De Broadcast Film Critics Association, die de prijzen jaarlijks toekent, is de grootste vereniging van Amerikaanse filmrecensenten.

[Novum]