Realityshow voor Tyra Banks

Een talkshow is voor Tyra Banks niet genoeg. Het model krijgt een realityshow. De show wordt een combinatie van ‘The devil wears Prada’ en ‘The apprentice’.

Een dagelijkse talkshow is voor Tyra Banks blijkbaar niet genoeg. Het supermodel krijgt een eigen realityshow, zo hebben producenten van de Amerikaanse zender CW laten weten aan de krant New York Post.

De show wordt een combinatie van The Apprentice, de show van vastgoedmagnaat Donald Trump, en ‘The devil wears Prada’, het verfilmde boek waarin een jonge journaliste moet zien te overleven als assistente van de duivelse hoofdredactrice van een groot modeblad.

In het programma staat Banks aan het hoofd van een team jonge journalisten die een plek moeten zien te bemachtigen als assistent-redacteur bij een modeglossy. Er is nog geen tijdschrift gevonden dat zich leent voor het nieuwe programma. Als alles volgens planning verloopt, is de show deze lente al te zien op de Amerikaanse televisie.

Het programma zal dienen als een soort spin-off van het populaire America’s Next Top Model. Het tiende seizoen van de modellenwedstrijd, die in 2003 werd opgericht door Banks, gaat volgende maand van start.

De 34-jarige Banks liep in de jaren negentig over de catwalk voor topmerken als Dior, Donna Karan en Dolce & Gabbana. Van 1998 tot 2005 was zij een van de ‘angels’ van lingeriemerk Victoria’s Secret. Sinds twee jaar is ze dagelijks op televisie te zien met The Tyra Banks Show.

[Novum]