Belinda Meuldijk heeft de aanval geopend op Henriëtte Koetschruiter, de vriendin van haar ex-man Rob de Nijs. Woensdag was er een rechtszitting.
Belinda Meuldijk heeft de aanval geopend op Henriëtte Koetschruiter, de vriendin van haar ex-man Rob de Nijs. In een rechtszitting, woensdag in Amsterdam, kwam de advocaat van Meuldijk met een rapport waaruit moet blijken dat Koetschruiter degene is die de beruchte foto’s van haar vervuilde huis lekte aan weekblad Privé.
Strongwood International, een onafhankelijk recherchebureau, verzamelde in het rapport onder meer gegevens van de camera die werd gebruikt voor de foto’s. Ook werd de fotograaf onder meer door middel van fotoanalyse geïdentificeerd als Henriëtte Koetschruiter, die in het rapport consequent ‘Kutschruiter’ wordt genoemd. Bovendien is op een van de foto’s te zien dat een auto, die destijds op naam stond van Koetschruiter, op de oprit van de villa van Meuldijk stond.
Rob de Nijs verklaarde tijdens de zitting dat hij de foto’s samen met Koetschruiter heeft gemaakt, zo zegt Fulco Blokhuis, de advocaat van Meuldijk, woensdag. De Nijs heeft eerder altijd beweerd alleen te hebben gehandeld. Hij wilde met de foto’s laten zien dat de leefomstandigheden van zijn autistische zoon Yoshi in het vervuilde huis van zijn ex-vrouw erbarmelijk zouden zijn.
De partijen gaan nu om de tafel om te proberen er zonder tussenkomst van de rechter uit te komen, zegt Blokhuis. “Dat de waarheid boven water komt, is voor mijn cliënt het belangrijkst. De schade komt op de tweede plaats.” De advocaat van De Nijs was woensdag niet bereikbaar voor commentaar.
Uit het rapport blijkt dat Astrid Collé, een vriendin van Koetschruiter die ook werd gedaagd door Meuldijk, contact heeft opgenomen met Martijn van den Bergh. Ze vroeg de voormalige presentator om vijftien foto’s te ‘lekken’ aan weekblad Privé. Hij heeft dat gedaan, maar uit correspondentie tussen Privé en Van den Bergh blijkt dat de foto’s die hij mailde van een te lage kwaliteit waren voor plaatsing in Privé. Het weekblad zou daarop aan Van den Bergh hebben laten weten dat het via andere weg aan de foto’s zou komen.
Martijn van den Bergh, die eerder als zondebok werd neergezet in de zaak die wordt aangeduid als ‘rattengate’, wordt in het rapport gedeeltelijk vrijgepleit. De foto’s die vorig jaar juni uiteindelijk werden geplaatst, waren van een hogere resolutie en bovendien werden in het artikel ook foto’s uit de serie geplaatst die Van den Bergh nooit in handen zou hebben gehad, zo verklaart hij in het rapport.
[Novum]