Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Anneke Grönloh verkozen tot jaren zestig-icoon

Anneke Grönloh is door luisteraars van Radio 5 uitgeroepen tot icoon van de jaren zestig. De zangeres eindigde voor Mies Bouman en Toon Hermans.

Anneke Grönloh is door luisteraars van Radio 5 uitgeroepen tot icoon van de jaren zestig. Dat maakte RVU-presentator Ben Kolster vrijdagochtend bekend in het programma Wekker Wakker.

Grönloh eindigde met vijftien procent van de stemmen in de door Radio 5 georganiseerde peiling voor Mies Bouman en Toon Hermans, die op de tweede en derde plaats staan. De zangeres, die hits scoorde als ‘Brandend zand’ en ‘Soerabaja’, noemde haar verkiezing ‘bijzonder’. “Guttegut. Dit is toch niet te geloven”, was haar telefonische reactie in de radioshow. “Dit had ik nooit durven dromen. Dit verdien ik toch niet, als je al die andere namen hoort.”

Enkele andere toonaangevende figuren uit de jaren zestig die in top tien van de verkiezing eindigden zijn Boudewijn de Groot (4), Wim Sonneveld (7) en Johan Cruijf (8). Enkele andere tonaangevende figuren uit de jaren zestig die in top tien van de verkiezing eindigden zijn Boudewijn de Groot (4), Wim Sonneveld (7) en Johan Cruijf (8). In totaal brachten 1036 mensen hun stem uit via de website van Radio 5.

[Novum]