Search
Close this search box.

Eredoctoraat voor Quincy Jones

Quincy Jones krijgt een eredoctoraat van de University of Washington. Jones werkte als producer en arrangeur met Ray Charles, Duke Ellington en Frank Sinatra.

(Novum/AP) – Quincy Jones krijgt een eredoctoraat van de University of Washington. De Amerikaanse producer en jazzmuzikant wordt op 14 juni geëerd op de universiteit, waar hij ook een toespraak zal houden.

De 75-jarige Jones begon in de jaren vijftig als trompettist en producer. Hij werkte als producer en arrangeur met onder anderen Ray Charles, Duke Ellington, Frank Sinatra, Aretha Franklin en Bono. Een van zijn grootste successen is de productie van ‘Thriller’ van Michael Jackson in 1982. Met meer dan 104 miljoen verkochte exemplaren is dat het best verkochte album in de geschiedenis.

Jones kreeg tijdens zijn loopbaan een recordaantal van 76 nominaties voor een Grammy Award. Hij won er 26.

[Novum]