Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Frank Boeijen zingt ‘Zwart wit’ in Arabisch

Frank Boeijen brengt zaterdag de Arabische versie van zijn hit ‘Zwart wit’ ten gehore. Hij zingt het nummer tijdens de antiracismemanifestatie in Amsterdam.

Frank Boeijen brengt zaterdag in Amsterdam de Arabische versie van zijn hit ‘Zwart wit’ ten gehore. De zanger zingt het nummer samen met de Tunesische zangeres Oulfa Rouached en de band Kasba, tijdens de manifestatie die wordt gehouden in het kader van de VN-dag tegen racisme. Dat heeft de organisator van de demonstratie, Nederland Bekent Kleur, vrijdag bekendgemaakt.

Boeijen schreef ‘Zwart wit’ 25 jaar geleden na de racistische moord op de Antilliaanse Kerwin Duinmeijer, die op straat werd neergestoken door een groep skinheads. Hij heeft het nummer volgens Nederland Bekent Kleur nu vertaald in het Arabisch ‘als steun in de rug voor de ruim een miljoen mensen in Nederland die dagelijks onder vuur liggen door beledigende en discriminerende uitspraken in de samenleving’.

Het protest zaterdag richt zich onder meer tegen ‘de discriminerende uitlatingen’ van PVV-leider Geert Wilders. Zeker vijftig bekende Nederlanders, waaronder Youp van ’t Hek, Jeroen Krabbé, Harry de Winter, Def Rhymz en Dolf Jansen, hebben toegezegd aanwezig te zijn bij de demonstratie op de Dam. Kamerleden laten verstek gaan. De organisatie verwacht duizenden mensen.

[Novum]