Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Gere niet langer gezocht voor Indiase kus

Richard Gere loopt niet langer het risico in India te worden opgepakt voor het schenden van de openbare zedelijkheid. Een arrestatiebevel is ingetrokken.

(Novum/AP) – Richard Gere loopt niet langer het risico in India te worden opgepakt voor het schenden van de openbare zedelijkheid. Het hooggerechtshof heeft een arrestatiebevel ingetrokken dat werd uitgevaardigd nadat conservatieve hindoes hem vorig jaar aanklaagden.

De acteur kuste en knuffelde actrice Shilpa Shetty op 15 april tijdens een voorlichtingsbijeenkomst over aids in New Delhi. Die uiting van affectie werd door aanwezige gelovigen niet op prijs gesteld. Drie verschillende zaken werden aangespannen tegen Gere, die India regelmatig bezoekt voor welzijnswerk en om Tibetaanse ballingen te bezoeken.

“Gere mag komen en gaan”, zo zei een advocaat van Shetty vrijdag na afloop van een zitting. “Hij kan niet worden gearresteerd.”

Vorig jaar schortte het Indiase hooggerechtshof het arrestatiebevel al op. Het boog zich vervolgens over de verdere afhandeling van de zaak. Ook tegen Shetty was een arrestatiebevel uitgevaardigd, maar dat werd eerder al ingetrokken.

Gere zei kort na het incident dat het hem speet als hij iemand had beledigd, maar zei ook dat een kleine, conservatieve partij de boel had opgestookt.

[Novum]