Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Hanna Verboom gebruikt geleidehonden als kwast

Actrice Hanna Verboom maakte maandag samen met twee blindengeleidehonden expressionistische kunst. De schilderijen worden geveild voor KNGF Geleidehonden.

Actrice Hanna Verboom heeft maandag voor het goede doel expressionistische kunst gemaakt met twee blindengeleidehonden. “Het is performance art pur sang”, riep de 24-jarige blondine, terwijl ze de honden in het gareel probeerde te houden.

De actrice begeleidde in het kennel in het Amstelveense hoofdkantoor van KNGF Geleidehonden twee honden in opleiding, die met hun pootjes in de waterverf over canvaspanelen mochten lopen. De labradors veroorzaakten een flinke kliederboel. De dieren gleden met hun met verf besmeerde poten over de vloer van het pension, en maar af en toe over de schilderspanelen.

“Het is een extreem bizarre combinatie, maar daarom ook zo ontzettend ludiek en juist ook opvallend en leuk”, vond Verboom.

De twee honden hadden wel wat aanmoediging nodig. “Het is een klein beetje valsspelen. Ik lok ze met snoepjes over de panelen. Het werkt in ieder geval wel”, zei Verboom, die onder meer bekendheid vergaarde met haar rollen in de Amerikaanse film ‘Deuce Bigalow: European gigolo’ en de Net 5-serie De Co-assistent. “Misschien moeten we er straks wel even met de spuit tegenaan.” Verboom was zelf verbaasd maar trots op de uitkomst. “Het is denk ik een vroege Karel Appel, maar dan met een beetje Picasso.”

De tien kunstwerken van Verboom en de twee honden worden geveild door het tijdschrift voor hondeneigenaren Wraf!. De volledige opbrengst gaat naar KNGF Geleidehonden.

[Novum]