Search
Close this search box.

Hans Kazàn laat inboorlingen schrikken

Hans Kazan heeft een lid van een stam in Kenia afgeschrikt door een goocheltruc. De man is het dorp ontvlucht. Kazan deed daar mee aan Groeten uit de Rimboe.

De goocheltrucs van Hans Kazàn hebben Keniaanse inboorlingen de stuipen op het lijf gejaagd. Zo joeg de goochelaar tijdens zijn verblijf in het Afrikaanse land een hevig geschrokken medicijnman het dorp uit. “Hij zat tegenover mij, ik pakte een witte kiezelsteen en stopte die in mijn mond”, vertelt Kazàn tegen Novum Nieuws. “Vervolgens haalde ik de steen uit mijn navel tevoorschijn. Daar snapte hij helemaal niets van.”

Andersom schrokken Hans en zijn familie, die voor het SBS-programma Groeten uit de Rimboe in Kenia zaten, ook van de stam. “Je bent te gast bij die mensen daar. Je moet respect hebben voor de manier waarop zij leven”, legt hij uit. “Je moet je aanpassen en als zij een koe moeten slachten, staan wij daar bij.”

Volgens Kazàn en vrouwlief Wendy was hun reis een bijzondere ervaring. “Vanuit een luxe wereld ga je plotseling naar een echt primitieve wereld”, vertelt Wendy. Haar man had niet verwacht dat zijn vrouw haar medewerking wilde verlenen aan een tv-programma. “Ik vond de reis echt een jongensdroom. Ik heb vervolgens een rondje gebeld naar de kinderen en naar Wendy. Tot mijn stomme verbazing zei zij ook ja”, vertelt de goochelaar.

De reis was voor Hans een opluchting na een zware tijd. Zijn Spaanse theater Magic Palace raakte vorig jaar financieel in de problemen en moest uiteindelijk zijn deuren sluiten. “Het was geen leuke tijd en vooral niet door de manier waarop de pers ermee omging. Het gebeurde gewoon allemaal en we laten het nu achter ons.”

In het derde seizoen van Groeten uit de Rimboe doet voor het eerst ook een bekende familie mee. Naast de familie Kazàn worden een ander Nederlands en een Belgisch gezin naar Kenia gestuurd. Het programma is vanaf zaterdag te zien op SBS 6.

Het vervolg Groeten Terug, waarin de stamleden richting Europa komen, staat ook weer op stapel. Wanneer deze afleveringen worden opgenomen is mede door de hectische situatie na de verkiezingen in Kenia nog onduidelijk.

[Novum]