Search
Close this search box.

Justin Timberlake tast diep in buidel voor museum

Justin Timberlake heeft 130 duizend euro gedoneerd aan een muziekmuseum en een stichting in Memphis. Timberlake is geboren en getogen in de Amerikaanse stad.

(Novum/AP) – Justin Timberlake heeft bijna 65 duizend euro gedoneerd aan een muziekmuseum in zijn geboortestad Memphis. Naast het Memphis Rock ‘n’ Soul Museum kreeg de Memphis Music Foundation een cheque met hetzelfde bedrag van de zanger.

De 27-jarige Timberlake verklaarde dat hij het geld doneerde omdat hij muzikale educatie en het in stand houden van de muzikale nalatenschap van Memphis belangrijk vindt. De stad was begin vorige eeuw een broedplek voor nieuwe muziekgenres. Soulmuziek en rockmuziek vonden er hun herkomst.

Timberlake is geboren en getogen in Memphis en is op dit moment in zijn thuisstad voor opnamen van de onafhankelijke film ‘The open road’, waarin hij de hoofdrol vertolkt. De zanger speelde eerder in de films ‘Alpha dog’ en ‘Black snake moan’. Ook leende hij zijn stem voor de animatiefilm ‘Shrek the third’.

[Novum]