Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Madonna wist niet waar Malawi ligt

Madonna kon Malawi niet aanwijzen op de kaart voordat ze in 2006 baby David adopteerde. Madonna vertelt in Vanity Fair over de aanloop naar het adoptieproces.

Madonna kon Malawi niet aanwijzen op de kaart voordat ze in 2006 baby David Banda adopteerde uit het Oost-Afrikaanse land. Dat vertelt ze in het meinummer van het Amerikaanse tijdschrift Vanity Fair.

Madonna verhaalt hoe ze werd gebeld door een vrouw die was opgegroeid in Malawi, Victoria Keelan. Zij vroeg Madonna om aandacht voor haar land. Toen Madonna zei niet te weten waar Malawi ligt, hing Keelan op. Uiteindelijk zou het telefoontje leiden tot de oprichting door Madonna van het liefdadigheidsprogramma Raising Malawi.

Tijdens een van de bezoeken aan het land ontmoette Madonna het jongetje David. Dit bezoek legde de Queen of Pop, die momenteel hard werkt aan de promotie van haar nieuwe album ‘Hard candy’, vast in de documentaire ‘I am because we are’. Daarin zijn ook de daaropvolgende adoptieperiode van de nu 2-jarige David en de bemoeienis van de media te zien. Verschillende Malawische instanties waren het niet eens met de adoptie, maar de rechter oordeelde uiteindelijk dat Madonna het kindje mocht adopteren.

De zangeres wil de strijd aangaan met de media, die onder meer schreven dat Madonna de adoptieregels aan haar laars lapte. Al ziet ze dat ze zelf gedeeltelijk verantwoordelijk is voor de huidige mediacultuur. “We hebben het monster zelf gecreëerd.”

[Novum]