Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Minghella geëerd op filmfestival Shanghai

Anthony Minghella wordt in juni herdacht tijdens het filmfestival van Shanghai. Er wordt een retrospectief van het werk van de overleden filmmaker getoond.

(Novum/AP) – Anthony Minghella wordt herdacht tijdens het Shanghai International Film Festival. Er zal een retrospectief van het werk van de overleden filmmaker worden getoond op het festival, dat van 14 tot en met 22 juni gehouden wordt.

Minghella overleed vorige week op 54-jarige leeftijd aan een bloeding als gevolg van een operatie aan een gezwel in zijn nek. De regisseur van films als ‘The English patient’, ‘The talented mr. Ripley’ en ‘Cold mountain’ zou dit jaar voorzitter zijn van de jury van het Chinese festival.

Volgens een woordvoerder van het festival is er nog geen opvolger voor Minghella gevonden. “Het is allemaal zo snel gegaan. We zijn bezig met het zoeken naar een vervanger.”

[Novum]