Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Monique van de Ven bewondert Carice van Houten

Monique van de Ven heeft veel bewondering voor het acteertalent van Carice van Houten. “Ik vind haar fenomenaal. Ze beheerst alle disciplines, alle registers.”

Monique van de Ven heeft veel bewondering voor het acteertalent van Carice van Houten. Dat vertelt ze zaterdag in het Volkskrant Magazine. “Ik vind haar fenomenaal. Ze beheerst alle disciplines, alle registers.”

De 55-jarige Van de Ven, wier grote regiedebuut ‘Zomerhitte’ maandag in première gaat, vindt Van Houten een betere actrice dan zichzelf. “Ze heeft een grotere beheersing van haar techniek. Carice kan bijvoorbeeld goed zingen”, legt ze uit. “Ze heeft zich heel goed ontwikkeld. Ik ben op een gegeven moment blijven hangen in ‘zo ben ik’. Dat heb ik natuurlijk wel genuanceerd en verder ontwikkeld, maar Carice is veel verder gegaan.”

Dat heeft er volgens de actrice, die na haar succesvolle debuut in ‘Turks Fruit’ in 1973 de toneelschool verliet, ook mee te maken dat Van Houten niet alleen films maakt, maar ook regelmatig in het theater staat. “Daar werk je om de zoveel maanden met een andere regisseur, die weer andere dingen van je vraagt. Daardoor blijf je dat instrument maar trainen. In feite is talent een soort spier; hoe vaker je ‘m traint, hoe beter hij werkt.”

[Novum]