Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Popfenomeen Miley Cyrus wint Kids Choice Awards

Miley Cyrus, dochter van Billy Ray Cyrus, heeft zaterdag twee awards gewonnen voor beste zangeres en beste tv-actrice voor het programma ‘Hannah Montana’.

(Novum/AP) – Miley Cyrus heeft bij de Kids Choice Awards in Los Angeles twee prijzen in de wacht gesleept. Het 16-jarige popfenomeen won zaterdag awards in de categorieën beste zangeres en beste tv-actrice. De awards worden jaarlijks uitgereikt door zender Nickelodeon op basis van stemmen van jonge kijkers. Tijdens de show komen niet alleen muziek en films aan bod maar er worden ook prijzen uitgereikt voor boeken, sporters en computergames.

De 16-jarige Cyrus is voor Nederland een nieuwkomer. De dochter van de Amerikaanse country-zanger Billy Ray Cyrus, bekend van zijn plaat ‘Achy breaky heart’, speelt de hoofdrol in de serie ‘Hannah Montana’. Hierin speelt ze een normale tiener die buiten school een blonde pruik opzet en verandert in het popidool Hannah Montana.

Voor de serie ontving Cyrus de award voor beste tv-actrice. De tiener maakte echter opnamen van haar concertreeks gebaseerd op de serie, die één van de bestbezochte optredens van vorig jaar werd. De opnamen bracht ze onder de titel ‘Best of both worlds’ in de bioscoop uit in een 3D-versie. De film werd een succes en bracht in Amerika ruim veertig miljoen euro op.

In de categrorie beste zanger won Chris Brown de Kids Choice Award en nam Johnny Depp het beeldje voor beste acteur mee naar huis. Amerikaanse kinderen vonden ‘Alvin and the chipmunks’ de beste film van het afgelopen jaar en de Pixar-film ‘Ratatatouille’ de beste animatiefilm. Eerder deze week werd bekendgemaakt dat er voor de prijzen bijna zestig miljoen keer is gestemd.

[Novum]