Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Prins Harry wil snel terug naar front

Prins Harry wil snel terug naar Afghanistan. Dat vertelde de Britse prins nadat hij na een verblijf van tien weken in Afghanistan weer op Britse bodem was.

(Novum/AP) – Prins Harry wil snel terug naar Afghanistan. Dat vertelde de Britse prins nadat hij na een verblijf van tien weken in Afghanistan weer op Britse bodem was geland. “Ik heb dat ook al tegen mijn officier gezegd”, liet hij weten.

De 23-jarige prins werd teruggehaald uit de Afghaanse provincie Helmand nadat zijn stationering was uitgelekt. “Ik ben niet boos, maar wel een beetje teleurgesteld”, zegt Harry. “Ik dacht dat ik tot het einde van de missie kon blijven en terug zou komen met de rest van de jongens.”

Harry was realistisch over de gevolgen van het vechten tegen de Taliban. “Je doet wat je moet doen, wat nodig is om je eigen mannen te redden”, zei hij. “Als je daarvoor een bom moet laten vallen, dan moet dat. Het is niet anders.”

Volgens Sir Richard Dannatt, generaal van het Britse leger, is het onwaarschijnlijk dat Harry binnen nu en anderhalf jaar terugkeert naar het front. William, de oudere broer van Harry, gaat naar verwachting nog dit jaar aan de slag op een marineschip, zo zei een woordvoerder van de marine.

[Novum]