Zoeken
Sluit dit zoekvak.

SBS laat kandidaten Holland’s Got Talent zitten

Een aantal kandidaten van Holland’s Got Talent is van een koude kermis thuisgekomen. Ondanks een uitnodiging bleken ze niet welkom bij de theaterrondes.

Een aantal kandidaten van Holland’s Got Talent is van een koude kermis thuisgekomen. Hoewel ze een uitnodiging kregen voor een van de theaterrondes van de talentenjacht, werden zij korte tijd later voor hun inzet bedankt. “Dat is natuurlijk heel vervelend”, reageert een woordvoerder van SBS 6. “Maar er is uiteindelijk te weinig tijd om iedereen te laten optreden.”

Een ‘handvol’ mensen kreeg uiteindelijk een e-mail waarin wordt uitgelegd dat ze toch niet welkom zijn bij de theaterrondes, die vorige week van start gingen. “Dit waren al mensen met een aantekening, die net door waren”, legt de zenderwoordvoerder uit. “Sommige mensen hadden drie plussen, bij wijze van spreken, en anderen maar één.”

Vooral de zingende deelnemers werden nog eens onder de loep genomen. “Je probeert te kijken naar de balans van het programma en zang was oververtegenwoordigd. We willen dat alle deelnemers evenveel kans hebben om in de liveshows terecht te komen.”

Eerder deze week deed kandidaat Rini van der Heijden al zijn beklag in de radioshow van Giel Beelen op 3FM. “Dit verdient inderdaad geen schoonheidsprijs”, erkent de woordvoerder. “Die mensen waren al helemaal enthousiast en blij.”

In het totaal zijn er nog tussen de tachtig en honderd mensen in de race om deel te mogen nemen aan de liveshows van Holland’s Got Talent. Hun talenten lopen uiteen van zang tot goochelen, dans en acrobatiek. De talentenjacht, die vanaf volgende week bij SBS 6 te zien is, wordt gepresenteerd door Gerard Joling. Patricia Paay en Henk Jan Smits zitten in de jury.

[Novum]