Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Televisie-oeuvre Wim Sonneveld op tien dvd’s

Tien dvd’s waren er nodig om het complete televisiewerk van Wim Sonneveld te bundelen. De dvd-box ‘Wim Sonneveld in beeld’ is vanaf maandag verkrijgbaar.

Tien dvd’s waren er nodig om het complete televisiewerk van Wim Sonneveld te bundelen. De collectie heeft als titel ‘Wim Sonneveld in beeld’ en werd maandag in Koninklijk Theater Carré gepresenteerd.

Het historisch document geeft de verschillende fases van de carrière van Sonneveld weer. In de jaren vijftig, zestig en zeventig vulde hij menig televisieavond in Nederland. Vertegenwoordigd is bijvoorbeeld de aflevering van de populaire serie Ja Zuster, Nee Zuster waarin hij de rol van Arie Pruiselaar Jr. speelde. Ook staan op de dvd de televisieprogramma’s Doe Es Wat, Blijf in Holland en ‘Met Wim Sonneveld naar Japan’ die hij presenteerde.

Op 8 maart 1974 overleed Sonneveld op 56-jarige leeftijd aan een hartaanval. De dvd-collectie bevat beelden van zijn door honderden fans bezochte begrafenis. Ook ontbreken de vraaggesprekken met Willem Duys in Voor de Vuist Weg en met Mies Bouwman in Mies en Scène, die toentertijd miljoenen kijkers trokken, niet in de collectie.

Sonneveld maakte, voordat hij een bekende showmaster werd, furore als cabaretier en zong het liefst chansons. Zijn grote droom was een carrière op het witte doek en hij ondernam daartoe verschillende pogingen in eigen land, maar ook in Hollywood. De films ‘De wonderlijke avonturen van Willem Parel’ uit 1955 en ‘Op de Hollandse toer’ uit 1973 zijn opgenomen in de dvd-box.

De collectie van het complete televisie-oeuvre van Wim Sonneveld is vanaf maandag verkrijgbaar.

[Novum]