Zoeken
Sluit dit zoekvak.

‘The fall’ openingsfilm Fantastic Film Festival

De film ‘The fall’ opent het jaarlijkse Amsterdam Fantastic Film Festival, dat van 9 tot en met 20 april plaatsvindt. Slotfilm van dit jaar is ‘Doomsday’.

De Indiase film ‘The fall’ opent het Amsterdam Fantastic Film Festival, dat jaarlijks twaalf dagen aan horror- en fantasiefilms presenteert. De slotfilm van het festival is ‘Doomsday’, een film van de maker van ‘The descent’. Dat meldt de organisatie van het festival donderdag.

Het gruwelfestijn vindt dit jaar vanaf 9 tot en met 20 april plaats in het theather Pathé Tuschinski. Er zullen naast Amerikaanse producties ook veel Europese producties te zien zijn. Jaarlijks worden een aantal awards uitgereikt, zoals de publieksprijs de Silver Scream Award, die in 2007 werd gewonnen door de Deense film ‘Adam’s apples’.

Tijdens het festival worden vijftig films vertoond die nog niet eerder in Nederlandse bioscopen te zien waren. Onder meer ‘Diary of the dead’, de Spaanse zombiefilm ‘[REC]’ en de Amerikaanse high-school thriller ‘All the boys love Mandy Lane’ worden vertoond.

[Novum]