Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Ton van Royen bang voor Henny Huisman-syndroom

Ton van Royen is bang dat hij eindigt als Henny Huisman. “Je moet weten wanneer je tijd gekomen is”, vindt de presentator, die tegenwoordig in Portugal woont.

Ton van Royen is bang dat hij eindigt als Henny Huisman. “Een trieste man die geheel verongelijkt blijft roepen dat de Soundmixshow beter is dan Idols. Die man moet tegen zichzelf in bescherming worden genomen”, zegt de programmamaker in Nieuwe Revu. “Je moet weten wanneer je tijd gekomen is.”

Volgens Van Royen lijden ook Freek de Jonge en Jan Lenferink aan het door hem gevreesde ‘syndroom’. “Het zijn verongelijkte mannen geworden met meningen die niemand meer interesseren”, vindt de blonde krullenbol, die met vrouw en kinderen in Portugal woont. “Hou gewoon je mond denk ik dan. Je tijd is geweest, je doet er niet meer toe.”

De 46-jarige echtgenoot van schrijfster Heleen van Royen heeft er naar eigen zeggen geen problemen mee dat zijn tijd op de televisie voorbij is en dat hij inmiddels als ‘gelukkige huisman’ door het leven gaat. Hij beëindigde zelf zijn contract met werkgever SBS en vroeg ook geen afkoopsom.

Van Royen is mediabedrijf Je Leven in Beeld begonnen. Hij maakt portretten van personen die daarvoor betalen. De hoofdpersoon slaapt een paar dagen in een vakantiehuisje bij het echtpaar Van Royen en kan het verslag daarvan later in zijn dvd-kast zetten. “Villa Felderhof voor iedereen die ervoor wil betalen”, omschrijft Ton zijn werk.

De aanvragen zouden binnenstromen. “Eigenlijk alweer veel te veel”, vindt hij. “Ik wil maximaal één portret per maand maken, het moet niet te druk worden.”

[Novum]