Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Voormalig fotomodel Waris Dirie vermist

Voormalig fotomodel en speciaal ambassadeur van de Verenigde Naties Waris Dirie is spoorloos verdwenen in Brussel. Ze is woensdagnacht voor het laatst gezien.

(Novum/AP) – Voormalig fotomodel en speciaal ambassadeur van de Verenigde Naties Waris Dirie is spoorloos verdwenen in Brussel. Dat vertelde haar manager Walter Lutschinger vrijdag.

Dirie, die in Somalië is geboren en tegenwoordig in Wenen woont, is woensdagnacht voor het laatst gezien door de politie, die haar in een taxi zag stappen na een ruzie in een Brussels hotel over een kamer. Sindsdien is niets meer van haar vernomen.

Waris Dirie kreeg wereldfaam door zich openlijk uit te laten over de besnijdenis die ze op 5-jarige leeftijd moest ondergaan. Sinds 1996 zet ze zich actief in tegen vrouwenbesnijdenis, waarover ze in 1998 de autobiografie ‘Mijn woestijn’ schreef.

[Novum]