Search
Close this search box.

‘Zeg ‘ns AAA’ scoort ook in theater

‘Zeg ‘ns AAA’ blijft succesvol in theaters. Op woensdag beleeft de theaterreeks ‘Met de assistente van dokter Van der Ploeg’ zijn honderdste voorstelling.

De vroegere tv-serie ‘Zeg ‘ns AAA’ doet het ook goed in het theater. “Er zit een stukje nostalgie aan vast dat de mensen aanspreekt”, legt acteur en producent Hans Cornelissen uit. “Dat deden we jaren geleden ook met de hele familie. Gewoon gezellig op de zaterdagavond voor de buis hangen kijkend naar ‘Zeg ‘ns AAA’. Alleen nu in het theater.”

Woensdagavond beleeft de theaterreeks ‘Met de assistente van dokter Van der Ploeg’, die is gebaseerd op de populaire komedie, zijn honderdste voorstelling in Alphen aan den Rijn. “Er komen bloemen, taarten en champagne”, vertelt Cornelissen, die in de voorstelling dokter Gert-Jan van der Ploeg speelt. “De champagne komt natuurlijk wel na de voorstelling, anders wordt het een dolle boel.”

Vier jaar geleden was het eerste toneelstuk over ‘Zeg ‘ns AAA’ in de theaters te zien. In het tweede deel emigreert doktersechtpaar Lydie en Hans van der Ploeg naar Frankrijk om van hun pensioen te genieten. De praktijk wordt overgenomen door zoon Gert-Jan en zijn vrouw Wiep, opnieuw gespeeld door Cornelissen en Kiki Classen.

Met de emigratie van het oude doktersechtpaar was er in in ‘Met de assistente van dokter Van der Ploeg’ geen rol meer weggelegd voor acteurs Sjoukje Hooymayer en Manfred de Graaf. “Sjoukje is maanden geleden in Bussum naar de voorstelling komen kijken en vond het helemaal leuk”, vertelt de 51-jarige Cornelissen. “Maar ze was zelf wel heel erg blij dat ze niet meer al die uren in de file hoefde te staan.”

Mien Dobbelsteen, gespeeld door Carry Tefsen, is ook in het tweede deel van de partij. Zij ondersteunt het nieuwe doktersechtpaar in hun dagelijks leven. De zoon van Gert-Jan, Pimmetje, zorgt voor de nodige verwikkelingen en de moeder van Mien loopt haar veelvuldig voor de voeten.

‘Met de assistente van dokter Van der Ploeg’ is nog tot en met 15 april in de theaters te zien.

[Novum]