Thomas Berge en Do in de wolken tijdens diner

Thomas Berge en Do waren enkele van de sterren die op veertig meter hoogte een restaurant openden. Met Dinner in the Sky dineerden zij op veertig meter hoogte.

Thomas Berge en Do behoorden tot de sterren die dinsdag op veertig meter hoogte een restaurant openden. Bij een Amsterdams hotel werd het nieuwe concept ‘Dinner in the Sky’ gepresenteerd, een bar die aan een hijskraan de lucht in wordt gehesen. Tal van beroemdheden prikten een vorkje bij de lancering van het concept.

‘Dinner in the Sky’ bestaat al in vijf andere landen. Het bedrijf Showbusiness Entertainment besloot het concept naar Nederland te halen. In Dubai, Las Vegas, Duitsland, België en Turkije dineren mensen al enige tijd op grote hoogten. Na dinsdag ‘reist’ het restaurant verder door Nederland.

De gerechten werden voor de gelegenheid geserveerd door Joop Braakhekke. Ook Dennis van der Geest, Mariska van Kolck, Aron Winter, Elle van Rijn, Justine Pelmelay, Jacques d’Ancona en Mike Weerts schoven aan. Sommige sterren vonden het best spannend. “Ik heb niet zozeer hoogtevrees, maar eerder claustrofobie”, vertelde Van Rijn tegen Novum Nieuws. “Ik weet dus niet of ik het wel zo fijn vind dat ik me vastgebonden aan een stoel zo hoog in de lucht bevind.”

Er waren meer beroemdheden die angstig in hun stoel vastgegespt zaten. “Aron Winter is echt heel bang”, grapte Do. “Hij krijgt gewoon geen hap door zijn strot.” Volgens de oud-voetballer viel dat allemaal best mee. “Heb je verteld dat ik bang ben?”, vroeg hij aan de zangeres. “Nee, ik ben helemaal niet bang. Het is wel iets nieuws en spannends.”

De blonde zanger Berge genoot van het luchtdiner. “Het eten is lekker en je zit op veertig meter hoogte, dus je hebt goed uitzicht.” Heel zenuwachtig was de jonge volkszanger ook niet. “Het is echt niet eng. In het begin denk je van: zo, dat is best hoog. Maar daarna wen je er wel aan.”

Voor Braakhekke was het voorbereiden van een ‘luchtig’ diner gemakkelijk. “Het eten is ‘hoog’ op smaak. Ook een beetje om de zenuwen te temperen.” De topkok hoefde zelf niet zenuwachtig te zijn: zelf bleef hij met beide benen op de grond.

Het platform waarop de sterren dineren draaide rondjes boven Amsterdam. “Dat vind ik wel leuk”, zei Do. “Je ziet zo iets van Amsterdam-Noord, maar ook van het centrum.”

Toch bracht het etentje in de lucht ook problemen met zich mee. “Tijdens het voorgerecht kregen we een tonijnpizza met bladerdeeg en die was natuurlijk heel dun”, zei Van Kolck. “Toen kreeg ik al het eten van Thomas Berge op mijn schoot.” De presentatrice ziet wel een toekomst voor het nieuwe concept. “Als je in de lucht hangt denk je: dit kan niet waar zijn! Misschien is dit over twintig jaar wel de normaalste zaak van de wereld.”

[Novum]