Tarantino benadert Pitt en DiCaprio

Quentin Tarantino heeft Brad Pitt en Leonardo DiCaprio benaderd voor zijn nieuwe film ‘Inglorious bastards’. Dat meldt het filmvakblad Variety.

Quentin Tarantino heeft Brad Pitt en Leonardo DiCaprio benaderd voor zijn nieuwe film ‘Inglorious bastards’. Dat meldt het filmvakblad Variety. De regisseur heeft deze week gesprekken gevoerd met beide acteurs en de filmmaatschappijen achter de productie hopen dat deze leiden tot een samenwerking.

Voor beide acteurs zou het de eerste keer zijn dat ze direct samenwerken met Tarantino, die afgelopen jaar in de publiciteit kwam door zijn samen met Robert Rodriguez verzorgde horrortweeluik ‘Grindhouse’. Pitt speelde wel ooit in ‘True romance’, waarvan Tarantino het scenario schreef. Hij kreeg het script naar verluidt onder ogen nog voordat de filmstudio’s het lazen.

‘Inglorious bastards’ wordt dit najaar gefilmd in Frankrijk en Duitsland. Volgens ingewijden is het script ’typisch Tarantino’, wat duidt op veel actie, geweld en humor. De film speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog, waarin een groep Amerikaanse guerrillastrijders de nazi’s bang maken. Het script, waarover Tarantino tien jaar heeft gedaan, is al volledig uitgelekt op internet.

[Novum]