Zoek
Sluit dit zoekvak.

Róisín Murphy geniet van samenwerking met vriend

Róisín Murphy vindt het heerlijk om samen te werken met haar vriend, kunstenaar Simon Henwood. “Het is fijn om een creatief persoon in je leven te hebben.”

Róisín Murphy vindt het heerlijk om samen te werken met haar vriend, kunstenaar Simon Henwood. “Het is fantastisch om een creatief persoon in je leven te hebben met wie je kunt brainstormen”, vertelt de 35-jarige zangeres. “Dat je ’s ochtends wakker wordt en iemand hebt met wie je over je ideeën kunt praten. Dat is heel erg fijn.”

Murphy en Henwood leerden elkaar kennen toen ze werkte aan haar eerste soloalbum ‘Ruby blue’. Zijn schilderijen van haar gebruikte de Ierse blondine voor het artwork van het album, dat verscheen in 2005. Verder regisseerde Henwood videoclips bij haar singles ‘If We’re In Love’ en ‘Sow Into You’. Ook zat hij in de regiestoel voor de clip bij ‘Moviestar’, de derde single van haar tweede soloalbum ‘Overpowered’ dat ze vorig jaar uitbracht.

“‘Moviestar’ is een smerig, vreselijk nummer en het verdient een smerige, vreselijke videoclip”, vertelt de voormalige Moloko-zangeres. In de videoclip wordt de zangeres aangevallen door een grote rode kreeft. “Ik ben een grote fan van filmmaker John Waters en de scene met de kreeft komt uit ‘Multiple maniacs’, waarin travestiet Divine wordt verkracht door een kreeft”, licht ze toe. “Ik zag het toen ik 14 jaar was en dat beeld is me altijd bijgebleven. Ik heb altijd al eens verkracht willen worden door een kreeft en toen de kans zich voordeed heb ik die met beide handen aangegrepen.”

Op 21 november staat Róisín Murphy in de Amsterdamse Heineken Music Hall.

[Novum]