Jennifer Hudson maakt rentree op podium

Jennifer Hudson heeft zondag haar comeback gemaakt tijdens de Super Bowl. De zangeres, wier moeder, broer en neefje werden vermoord, zong het volkslied.

(Novum/AP) – Jennifer Hudson heeft zondag haar comeback gemaakt op het podium. De zangeres, wier moeder, broer en neefje in oktober werden vermoord door de ex van haar zus, zong in Tampa het Amerikaanse volkslied tijdens de opening van de Super Bowl, de finale van het American footballseizoen.

De 27-jarige Hudson droeg een loshangende witte top, zwarte legging en een donkere jas tijdens het optreden. Na het optreden, dat ruim twee minuten duurde, keerde ze terug naar haar kleedkamer, waar producent Rickey Minor haar opwachtte. “Ze vroeg me hoe ze het had gedaan en ik zei dat het ’touchdown’ was”, vertelt hij. “Dit was een belangrijk optreden, omdat het de eerste keer was dat iedereen Jennifer weer zag.”

Volgens Minor stonden de twee mobiele telefoons van Hudson roodgloeiend na afloop van het optreden. Ook goede vriend Jamie Foxx sms’te om haar te feliciteren met haar rentree op het podium. “Hij sms’te ‘Geweldig. Ik was tot tranen toe geroerd'”, weet Minor.

Hudson gaat nu weer druk aan de slag. De zangeres, die met een Oscar werd beloond voor haar rol in ‘Dreamgirls’, treedt zondag op tijdens de uitreiking van de Grammy Awards. Volgende week maandag verschijnt haar nieuwe videoclip bij de single ‘If this ain’t love’.

Jennifer Hudson was niet de enige die het publiek toezong tijdens de Super Bowl, waarin de Pittsburgh Steelers de Arizona Cardinals klopten. Bruce Springsteen trad tijdens de rust op met zijn E Street Band. “Ik wil dat jullie allemaal de kipsnacks neerleggen en het volume van de televisie heel hoog zetten”, riep hij vanaf het podium naar de vele miljoenen televisiekijkers thuis. Springsteen, die op 30 mei samen met zijn band de hoofdact is op Pinkpop, speelde vier nummers, waaronder ‘Born to run’ en ‘Working on a dream’.

[Novum]