Geen uitstel voor Chris Brown

De inleidende zitting van de mishandelingszaak tegen de 20-jarige r&b-zanger Chris Brown wordt niet opgeschort. Dat heeft een rechtbank in Californië bepaald.

(Novum/AP) – Chris Brown krijgt geen uitstel in de zaak rond de vermeende mishandeling van Rihanna. Dat heeft een rechtbank in Californië bepaald.

De advocaat van Brown vroeg woensdag voor de tweede keer om uitstel. Raadsman Mark Geragos hoopte zo een onderzoek naar het lekken van politie-informatie af te wachten. Vlak nadat Brown werd gearresteerd wegens de vermeende mishandeling van zijn toenmalige vriendin Rihanna, dook een foto van de toegetakelde ‘Umbrella’-zangeres op internet op.

De 20-jarige r&b-zanger zou Rihanna in februari, na een Grammy-feestje, hebben gebeten, geslagen en met de dood hebben bedreigd. De zitting van maandag is cruciaal. Dan wordt bepaald of er genoeg bewijs is om de zaak tegen Brown door te zetten.

Eerder liet de advocaat van Rihanna al weten dat de 21-jarige popster dan ook aanwezig zal zijn om te getuigen. Volgens haar raadsman zal ze alle vragen ‘naar waarheid beantwoorden’. Wanneer Brown schuldig wordt bevonden, riskeert hij een gevangenisstraf van vijf jaar.

[Novum]