Perez Hilton wil geld van manager Black Eyed Peas

Perez Hilton klaagt Black Eyed Peas-manager Polo Molina aan. De blogger, die zondag klappen zou hebben ontvangen van Molina, eist ruim 25 duizend dollar.

(Novum/AP) – Perez Hilton klaagt Black Eyed Peas-manager Polo Molina aan. De celebrityblogger, die zondag klappen zou hebben ontvangen van Molina, eist omgerekend bijna 18 duizend euro schadevergoeding van de manager.

Uit de ingediende documenten blijkt dat Hilton, wiens echte naam Mario Lavandeira is, de schadeclaim baseert op medische kosten en immateriële schade die het gevolg is van ‘vernedering, geestelijk leed en lichamelijke en emotionele pijn’. Volgens zijn advocaat gaat het de blogger vooral om zijn vrijheid van meningsuiting.

Hilton heeft altijd volgehouden dat de klappen die hij kreeg volgden op een ruzie met Will.i.am. De rapper van de Black Eyed Peas zou de blogger nadrukkelijk hebben gevraagd niet meer over zijn band te schrijven.

“Perez Hilton is mishandeld omdat hij niet wilde stoppen met schrijven over de Black Eyed Peas. Ongeacht of je van Perez houdt of hem haat, hij heeft recht op zijn vrijheid van meningsuiting”, zegt Hiltons raadsman. “Deze civiele zaak moet duidelijk maken dat geweld nooit het antwoord is.”

Tijdens de ruzie met Will.i.am nam Hilton het woord ‘faggot’ in zijn mond. De blogger, die geen geheim maakt van zijn homoseksualiteit, liet begin deze week nog weten zich niet te verontschuldigen voor zijn grove taalgebruik. Daar komt hij donderdag op terug. “Het spijt me, en ik meen het. Ik realiseer me dat de afgelopen dagen meer pijn hebben gedaan dan de meppen die ik dit weekeinde op mijn hoofd kreeg. Het f-woord zal nooit meer over mijn lippen rollen.”

De blogger benadrukt in het bericht op zijn populaire website dat hij niet zijn excuses aanbiedt aan de Gay and Lesbian Alliance Against Defamation, de organisatie die Hilton had opgeroepen zijn excuses aan te bieden. “Ik geef niets om hen. Ik verontschuldig me tegenover de homogemeenschap en iedereen die ik heb gekwetst.”

Hilton laat weten dat hij het geld dat hij opstrijkt als gevolg van de zaak tegen Molina zal doneren aan een stichting die zich inzet voor meer gelijkheid en begrip, onder meer voor homo’s.

[Novum]