Kanye West stelt rechtszaak uit

Kanye West heeft meer op zijn kerfstok dan zijn opvallende actie bij de MTV Awards. Maar het leek West beter om een rechtszaak daarover uit te stellen.

Kanye West heeft meer op zijn kerfstok dan alleen de microfoon uit handen van een countryzangeresje trekken. Maar het leek de rapper beter om een rechtszaak deze maand daarover uit te stellen totdat de rust rondom zijn opvliegende persoon weer een beetje is teruggekeerd. Dat bericht het Amerikaanse TMZ.

Kanye wordt voor het gerecht gedaagd op grond van mishandeling, diefstal en vernieling. De wandaden vonden vorig jaar september plaats. In een filmpje op de entertainmentwebsite TMZ is te zien hoe West zijn woede op een paparazzo uit.

De ophef van de laatste tijd om de rapper ontstond nadat West tijdens de MTV Awards de microfoon uit handen van countryzangeres Taylor Swift trok. West wilde de hele zaal laten weten dat niet Swift maar Beyoncé de prijs voor ‘beste video’ had moeten winnen.

Taylor accepteerde de later aangeboden excuses van de spelbreker meteen, maar het leek West toch beter om te wachten tot alle gemoederen echt bedaard zijn. Gelukkig voor hem kreeg Wests advocaat het voor elkaar om de rechtszaak uit te stellen. De oproerkraaier mag zichzelf 23 oktober komen verdedigen. Of de rapper denkt dan meer kans te maken op vrijspraak is niet bekend.

[Novum]