Marc Webb is regisseur nieuwe Spider-Man

Marc Webb is bevestigd als de regisseur van de nieuwe Spider-Man-film. Hij gaat de nieuwe versie van de films over de slingerende superheld onder handen nemen.

Marc Webb is bevestigd als de regisseur van de nieuwe Spider-Man-film. Webb gaat de nieuwe versie van de films over de slingerende superheld onder handen nemen. Dat heeft filmmaatschappij Sony dinsdag wereldkundig gemaakt.

De filmmaatschappij maakte vorige week bekend dat de Spider-Man-films een reboot ondergaan. In de volgende film wordt het verhaal van de jonge student Peter Parker opnieuw verteld. Sony nam dit besluit nadat ze het met regisseur Sam Raimi niet eens kon worden over het scenario van een vierde Spider-Man-film van zijn hand.

Ook werd toen duidelijk dat Tobey Maguire niet meer in het Spider-Man-pak zal kruipen. Wie zijn rol over gaat nemen, is nog niet bekend. Het script voor de reboot ligt er al wel. De opnamen moeten dit jaar van start gaan, de vernieuwde Spider-Man moet in de zomer van 2012 de bioscopen inslingeren.

Spiderman-bedenker Stan Lee is blij met de keuze voor Webb. “Ik ben verheugd dat Sony een regisseur gekozen heeft die het personage echt aanvoelt en begrijpt. Dit is een gedurfde zet voor de franchise en ik kan niet wachten om te zien waar Marc mee komt.”

[Novum]