Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kevin Smith maakt horrorfilm

Regisseur Kevin Smith gaat zich richten op het horrorgenre. De horrorfilm, getiteld ‘Red State’, gaat over de homohaat van de Amerikaanse kerk.

Regisseur Kevin Smith gaat zich richten op het horrorgenre. Dit schrijft hij op zijn twitterpagina. De film, getiteld ‘Red State’, gaat over de homohaat van de Amerikaanse kerk. Smith is zelf openlijk biseksueel.

De filmmaker is vooral bekend van zijn rol als de nietszeggende Silent Bob in komedies als ‘Mallrats’ en ‘Jay and Silent Bob Strike Back’, en van zijn recentere werk als ‘Zack and Miri Make a Porno’ en ‘Cop Out’.

‘Red State’ is echter andere koek, en is gebaseerd op het levensverhaal van Fred Phelps uit Kansas, stichter van de Westboro Baptist Church die predikt dat God homo’s haat en dat terroristische aanvallen en natuurrampen de straf van God zijn omdat de mensheid niet-hetero’s tolereert. Smith wil in zijn film deze Phelps, en de Amerikaanse politiek die hem oogluikend toestaat, keihard aanpakken.

Volgens Smith is ‘Red State’ een uiterst serieuze horrorfilm, die hij beschrijft als ‘zo duister en somber dat ‘The Dark Knight’ erbij vergeleken een aardbeientaartje is’, aldus het Britse filmtijdschrift Empire. Smith gaf in 2007 al aan graag deze film te willen maken, maar kon er nooit geldschieters voor vinden. Er werd zelfs gesuggereerd dat hij fans zou vragen geld te doneren. Smith heeft echter via Twitter gezegd dat de fans echt alleen hun bioscoopkaartje hoeven betalen. Nog onduidelijk is hoe de film dan wel wordt gefinancierd.

De release van ‘Red State’ staat nog dit jaar gepland.

[Novum]