3JS met Ellen ten Damme scoren eerste nummer een

Het samenwerkingsverband tussen de 3JS en Ellen ten Damme heeft zijn vruchten afgeworpen. De gezamenlijke single Wat Is Dromen bereikt deze week de nummer een.

Het samenwerkingsverband tussen de 3JS en Ellen ten Damme heeft zijn vruchten afgeworpen. De gezamenlijke single Wat Is Dromen bereikt deze week de nummer een in de Single Top 100. Het is voor zowel de Volendamse heren als Ellen ten Damme de eerste nummer 1-hit.

Zanger Jan Dulles hoopte al van harte op de eerste plaats. “Heb Wat Is Dromen nu drie keer gekocht als download. Hoeven jullie niet te doen hoor, een keer is genoeg”, zegt hij op Twitter tegen zijn fans. “Als hij morgen niet nummer een wordt, houdt het op.”

De Volendamse heren hebben hun eerste nummer 1-hit ooit te pakken. De single is afkomstig van het album Dromen en Dwazen, dat in maart uitkwam. Naast Ellen ten Damme zijn ook bandoneonspeler Carel Kraayenhof en Simon Keizer op de cd te horen.

In de Album Top 100 is Phil Collins vanuit het niets op nummer 1 terechtgekomen met zijn album Going Back. Dit nieuwe album werd deze week gelanceerd. Going Back is een album vol met Motown-covers. “Mijn idee was om een oude plaat te maken, geen nieuwe cd”, licht de zanger toe. Het initiatief wordt met de nummer 1-positie gewaardeerd.

[Novum]