Paris Hilton terug naar huis gestuurd door Japan

Paris Hilton mag Japan definitief niet in. Hilton werd dinsdag aangehouden op het vliegveld van Tokio wegens haar schuldbekentenis voor drugsbezit in de VS.

(Novum/AP) – Paris Hilton mag Japan definitief niet in. De socialite werd dinsdag aangehouden op het vliegveld van Tokio wegens haar schuldbekentenis voor drugsbezit in de Verenigde Staten. Na een verhoor van zes uur door de immigratiedienst werd Hilton de toegang tot het land ontzegd.

Hilton bezocht Japan om haar kledinglijn te promoten, maar ze liet haar goede humeur niet bederven door de tegenslag. “Ik ga terug naar huis en ik kijk er naar uit om in de toekomst terug te keren naar Japan”, zei Hilton lachend tegen de aanwezige pers op de luchthaven.

Hilton werd vorige maand in Las Vegas gearresteerd wegens het bezit van cocaïne. Ze kreeg maandag tweehonderd uur taakstraf, een boete van tweeduizend dollar en een voorwaardelijke celstraf van een jaar opgelegd. Ze gaat de taakstraf uitvoeren na haar trip naar Azië, die al gepland stond voor haar arrestatie.

Het is niet de eerste keer dat Japan beroemdheden weert. Eerder werden de Rolling Stones tegenhouden, vanwege diverse drugsdelicten op naam van de bandleden. Paul McCartney werd ooit gearresteerd op een Japanse luchthaven voor het bezit van wiet.

[Novum]