Auteur Fiddler on the Roof Joseph Stein overleden

Joseph Stein is zondag op 98-jarige leeftijd overleden in New York. De Amerikaanse auteur schreef onder meer de Broadway-musical Fiddler on the Roof.

Joseph Stein is zondag op 98-jarige leeftijd overleden. Dat schrijft de BBC. De Amerikaanse auteur schreef onder meer de Broadway-musical Fiddler on the Roof, in Nederland opgevoerd onder de naam Anatevka. Stein overleed in het ziekenhuis in New York aan complicaties als gevolg van een val.

Stein was ook verantwoordelijk voor het script van de filmversie van Fiddler on the Roof, die in 1971 zeer succesvol werd. Hij schreef eveneens musicals als Zorba en Mr. Wonderful. Daarnaast werkte hij voor radio en televisie.

Stein won diverse grote prijzen gedurende zijn carrière. Hij laat zijn vrouw Elisa, met wie hij een dochter kreeg, achter. Uit een eerder huwelijk had hij drie zoons.

[Novum]