Zoek
Sluit dit zoekvak.

Yolanthe genomineerd voor titel Dom Bontje

Yolanthe Sneijder-Cabau maakt in januari kans op de titel Dom Bontje. Ook Lange Frans, Kim Feenstra, Danie Bles en Victor & Rolf zijn genomineerd.

Yolanthe Sneijder-Cabau maakt in januari kans op de titel Dom Bontje. De brunette werd genomineerd door de stichting Bont voor Dieren, omdat ze het afgelopen jaar met een dierenvachtje werd gespot. Ook Lange Frans, Kim Feenstra, Danie Bles en Victor & Rolf werden genomineerd.

De groep ‘scootersletjes’, meisjes die jassen met bontkragen dragen, maakt ook kans op de titel. “Met deze verkiezing wil Bont voor Dieren aandacht vragen voor de echte fashion victims: de miljoenen dieren die worden gebruikt om kragen op te sieren en tassen te verfraaien”, zegt directeur Nicole van Gemert. “Dat is gewoon niet meer van deze tijd.” Begin dit jaar streek koningin Beatrix met de twijfelachtige eer.

Bont voor Dieren wil ook bekende tegenstanders van bont in het zonnetje zetten. DJ Wannabeastar, presentatrice Andrea van Pol, actrice Mounira Hadj Mansour, actrice Karen van Holst Pellekaan en ontwerper Bas Kosters maken dit jaar kans. Ook de groep ‘vrijwilligers’ is genomineerd voor de titel. In februari werd Georgina Verbaan Coole Bontgenoot vanwege haar inzet voor een bontvrije wereld.

Ook dit jaar kan er via internet gestemd worden op de genomineerden. In januari worden de gelukkige en ongelukkige winnaars bekendgemaakt.

[Novum]