Actrice en zangeres Lia Dorana (92) overleden

Actrice en zangeres Lia Dorana is op 92-jarige overleden. Ze werd bekend door het hoorspel In Holland Staat een Huis van Annie M.G. Schmidt.

Actrice en zangeres Lia Dorana is op 92-jarige leeftijd overleden. Ze stierf zaterdag in het Utrechtse dorp Lage Vuursche. De woordvoerster van de familie heeft dat zondag laten weten.

De pupil van Wim Sonneveld werd bekend bij het grote publiek dankzij het muzikale hoorspel In Holland Staat een Huis van Annie M.G. Schmidt. Daarin bracht ze onder meer het bekende liedje Ali Cyaankali ten gehore. Haar grootste triomfen behaalde Dorana met haar werk in het muziektheater, waarvoor ze een Edison kreeg.

In de jaren zestig stond ze onder meer op de planken met een soloprogramma en in de jaren zeventig was ze te zien in een groot aantal tv-series, waaronder De Kleine Waarheid. In 1989 wist Joop van den Ende Dorana warm te maken voor een eenmalige comeback, in de musical Cabaret.

[Novum]