Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bernie Wilson (64) overleden

Bernie Wilson is zondag gestorven aan de gevolgen van een hartaanval en een hersenbloeding. De bariton overleed op 64-jarige leeftijd in New Jersey.

(Novum/AP) – Bernie Wilson is zondag gestorven aan de gevolgen van een hartaanval en een hersenbloeding. De bariton overleed op 64-jarige leeftijd in New Jersey. Dat heeft een nicht van de zanger bekendgemaakt.

Wilson was lid van Harold Melvin & the Blue Notes, de groep die verantwoordelijk was voor de hit If You Don’t Know Me by Now. Andere succesnummers van de r&b-groep waren Wake Up Everybody en I Miss You. Met de dood van Wilson blijft nog maar een lid van de groep zoals die destijds was samengesteld over. Alleen Lloyd Parks is nog in leven, hij overleeft ook zijn zangmaatjes Teddy Pendergrass en Lawrence Brown.

“Hij verliet het ouderlijk huis op zijn zestiende als een arme sloeber en keerde terug als een miljonair”, vertelt Wilsons nicht. Volgens de vrouw trad haar neef tot een paar jaar geleden op en wilde hij een comeback maken als gospelzanger.

Het nummer If You Don’t Know Me by Now stond begin deze maand nog bovenaan de Nederlandse hitlijsten. The Voice of Holland-kandidaat Ben Saunders bracht het lied ten gehore in een liveshow van de populaire talentenjacht en scoorde met zijn versie zijn tweede nummer 1-hit.

[Novum]