Zoek
Sluit dit zoekvak.

Eerste westerse film op Noord-Koreaanse televisie

In Noord-Korea is voor het eerst een westerse film op televisie vertoond. Bend it Like Beckham was te zien op de staatstelevisie van het communistische land.

(Novum/AP) – In Noord-Korea is voor het eerst in de geschiedenis een westerse film vertoond op televisie. Op tweede kerstdag werd Bend it Like Beckham in het communistische land uitgezonden op de staatstelevisie. De film kwam in een aangepaste versie op de buis, maar wat er is veranderd is onduidelijk.

De uitzending van de Britse film over een vrouwelijk voetbalteam was het gesprek van de dag. “Dit was de eerste Westerse film die in Noord-Korea is uitgezonden”, zei de Britse ambassadeur in het land, die meehielp de film op tv te krijgen. Het was volgens hem ook voor het eerst dat onderwerpen als multiculturaliteit, gelijkheid en tolerantie op televisie aan bod kwamen.

Voetbal is in Noord-Korea een populaire sport. Deze zomer nam het land deel aan het WK in Zuid-Afrika en ook het vrouwenelftal is een sterke speler in de regio. Groot-Britannië probeert het communistische land al jaren te bereiken via voetbal, een sport die de twee landen verbindt sinds Noord-Korea voor het eerst meedeed aan het WK in Engeland in 1966.

[Novum]