Zoek
Sluit dit zoekvak.

Huis The Godfather staat te koop

Het huis dat in 1972 in de film The Godfather werd gebruikt als wordt te koop aangeboden. De villa in New York moet minstens 2,9 miljoen dollar opleveren.

(Novum/AP) – Het huis dat in 1972 in de film The Godfather werd gebruikt als woning van de familie Corleone staat te koop. De villa in New York moet minstens 2,9 miljoen dollar opleveren.

Het huis telt acht slaapkamers, twee open haarden en een bar in de kelder. Daarnaast is er een ingebouwd zwembad en een garage waar vier auto’s in passen. Het huis en het bijbehorende terrein van zevenduizend vierkante meter werd in veel scènes van de Francis Ford Coppola-film gebruikt. Zo speelt de bekende bruiloftscène zich af in de villa.

Ook de familietaferelen als de vergaderingen en de gezamenlijke maaltijden zijn in de woning opgenomen. Volgens de eigenaar heeft zijn moeder veel voorwerpen uit de maffiafilm bewaard, waaronder de kaarten waar acteur Marlon Brando zijn teksten vanaf las. De buren laten weten dat er nog steeds Japanse toeristen op het huis afkomen om het te fotograferen.

[Novum]