Zoek
Sluit dit zoekvak.

Jean-Marie Pfaff geeft belastingfraude toe

Jean-Marie Pfaff heeft toegegeven dat hij belastingfraude pleegde. Hij en zijn vrouw hoeven niet voor de rechter te komen vanwege een deal met de fiscus.

Jean-Marie Pfaff heeft toegegeven dat hij belastingfraude heeft gepleegd. De oud-doelman en zijn vrouw Carmen hoeven echter niet voor de rechter te verschijnen omdat ze een deal maakten met de fiscus, schrijft de Belgische krant Het Laatste Nieuws. Onduidelijk is hoeveel het stel heeft betaald om vervolging te voorkomen.

Het echtpaar Pfaff en hun boekhouder werden vorig jaar officieel in staat van beschuldiging gesteld door de Belgische justitie. De voetbalvedette zou jaren geleden belastingfraude hebben gepleegd. Het zou om enkele honderdduizenden euro’s aan niet betaalde belasting gaan. In 2008 deed de fiscus al een inval in zijn villa in Brasschaat.

De boekhouder moet zich nog wel verantwoorden voor de rechter, besliste de raadkamer van de rechtbank donderdag. Het parket in Antwerpen kan in beroep gaan tegen de uitspraak.

Jean-Marie Pfaff, Carmen en hun drie dochters schitteren al jaren in hun eigen reallifesoap, De Pfaffs. De reguliere uitzending van de serie, die in Nederland door RTL 4 wordt uitgezonden, trekt wekelijks ongeveer zevenhonderdduizend kijkers.

[Novum]