Zoek
Sluit dit zoekvak.

Pink Panther-regisseur Blake Edwards overleden

Blake Edwards is donderdag op 88-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een longontsteking. Hij regisseerde onder meer de Pink Panther-films.

Blake Edwards is donderdag op 88-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een longontsteking. De Amerikaanse regisseur was onder meer verantwoordelijk voor de regie van de The Pink Panther-films, rondom de onnozele inspecteur Clouseau.

Ander noemenswaardig werk van Edwards is Breakfast at Tiffany’s, een romantische komedie uit 1961 met Audrey Hepburn. Ook schreef en regisseerde hij de komedie 10 uit 1979, met Dudley Moore en Bo Derek in de hoofdrollen. In 2004 ontving de regisseur een Oscar voor zijn gehele oeuvre.

Edwards overleed in een ziekenhuis in het Amerikaanse Santa Monica. Op het moment van overlijden waren zijn vrouw, actrice Julie Andrews, en kinderen bij hem.

[Novum]