Zoek
Sluit dit zoekvak.

‘Rosenberg wilde niet zingen met James Blunt’

De woordenwisseling die Johnny Rosenberg vorige week met John de Mol had, ging over het gastoptreden van James Blunt. Rosenberg wilde niet in duet met Blunt.

De woordenwisseling die The Voice of Holland-kandidaat Johnny Rosenberg vorige week met John de Mol had, ging over het gastoptreden van James Blunt. Dat onthulde De Mol dinsdag in de radioshow van Edwin Evers. “Johnny zag het duet met James Blunt niet zitten. Hij moest zijn eigen liedje zingen, een paar regels meezingen met Nick & Simon en vond het duet te veel worden voor één week.”

“Wij kozen Johnny voor Blunts nummer Beautiful omdat we dachten dat zijn stem daar goed bij paste. Bovendien dachten we dat we Johnny een groot plezier met het duet zouden doen.” Maar niets bleek minder waar. Rosenberg wilde liever niet met Blunt zingen, zodra De Mol dat hoorde pakte hij de telefoon. “Toen heb ik hem uitgelegd dat er artiesten zijn die soms tien liedjes in een week moeten leren en dat niet teveel vinden.”

Rosenberg koos eieren voor zijn geld en zong toch met Blunt. De 33-jarige moest The Voice of Holland vrijdag verlaten en stortte zijn hart uit via Twitter. Rosenberg suggereerde onder meer dat zijn vertrek vooropgezet was en dat The Voice of Holland doorgestoken kaart is.

De Mol spreekt de suggesties van Rosenberg tegen. “Achter de coulissen zit een notaris, die gaan we vrijdag maar eens in beeld brengen. Hij ziet hoeveel stemmen een talent krijgt, omdat hij achter allerlei schermen zit waar alle telefoontjes en sms’jes binnenkomen. De notaris geeft aan wie er door het publiek veilig zijn gesteld, daarna is het aan de coaches.”

Wel toonde De Mol begrip voor de reactie van Rosenberg. “Ik kan me voorstellen dat de teleurstelling groot is als je eruit moet en dan ben ik best bereid om even wat uitschieters te accepteren. Het zijn de emoties, die spelen een grote rol.”

De aanvaring die De Mol met Rosenberg had, heeft volgens de mediamagnaat dan ook geen invloed gehad op de uitslag van de liveshow van vrijdag. “Volgens mij wisten Nick & Simon helemaal niet van mijn aanvaring met Johnny, dat wist bijna niemand. Bovendien zijn Nick & Simon zulke pure muziekliefhebbers dat ze zich niet zouden hebben laten beïnvloeden, ook al hadden ze het geweten.”

[Novum]