Zoek
Sluit dit zoekvak.

Stephen Baldwin klaagt Kevin Costner aan

Stephen Baldwin daagt Kevin Costner voor de rechter. Costner zou over zijn rug miljoenen dollars hebben verdiend met een uitvinding die olie van water scheidt.

Stephen Baldwin daagt Kevin Costner voor de rechter. Costner zou over zijn rug miljoenen dollars hebben verdiend met een uitvinding die olie van water scheidt. Baldwin had aandelen in het bedrijf dat de machines maakt, maar werd door Costner overtuigd deze te verkopen – vlak voordat Costner het idee aan oliemaatschappij BP verkocht.

Baldwin zegt dat Costner hem in april, vlak na de olieramp van BP in de golf van Mexico, benaderde om zich in te kopen in zijn bedrijf dat de filtermachines fabriceert. De 44-jarige Baldwin kocht tien procent van de aandelen.

Volgens de aanklacht, gepubliceerd op de Amerikaanse entertainmentsite TMZ, zou Costner hebben beweerd dat hij inmiddels zelf geen aandelen meer in het bedrijf had. In werkelijkheid was hij toen nog grootaandeelhouder. Costner had de uitvinding gedaan tijdens het filmen van Waterworld.

Costner zou Baldwin hebben overtuigd zijn aandelen te verkopen, zonder daarbij te vertellen dat hij toen al een overeenkomst met BP had gesloten. De geschatte waarde van de deal bedraagt 52 miljoen dollar.

Saillant detail is dat Baldwin eerder dit jaar aankondigde een film te gaan maken over het olielek bij een boorplatform van BP. Dit lijkt geen direct verband te hebben met deze aanklacht. Het is niet bekend voor hoeveel Baldwin Costner aanklaagt.

[Novum]