Zoek
Sluit dit zoekvak.

Beckham haalt bakzeil in zaak tegen tijdschrift

Een rechter in Californië heeft maandag de zaak die David Beckham tegen In Touch Magazine had aangespannen van tafel geveegd. De voetballer had het blad aangeklaagd, omdat het een artikel plaatste waarin werd beweerd dat Beckham zijn vrouw bedroog met een prostituee. De zaak tegen de Nederlands-Bosnische prostituee in kwestie loopt nog wel.

Beckham klaagde niet alleen het tijdschrift maar ook prostituee Irma Nici aan wegens laster. De dame van lichte zeden stapte op haar beurt naar de rechter omdat de voetballer haar emotionele schade zou hebben berokkend. Ze zegt bovendien gewond te zijn geraakt toen haar de dagvaarding van Beckham werd overhandigd. Die zaken zijn nog wel onder de rechter.

Een Amerikaanse rechter besliste dat Beckham nu eenmaal een publiek figuur is. Volgens de rechter zijn beweringen over overspel van de beroemdheid interessant voor het publiek. Bovendien konden Beckham en zijn advocaat geen kwade opzet van het tijdschrift bewijzen.

Beckham stapte in september naar de rechter, omdat In Touch Magazine een interview publiceerde met Irma Nici, die beweerde in 2007 een aantal keer het bed te hebben gedeeld met David. Hij eiste 25 miljoen dollar. Het tijdschrift zei te hebben geprobeerd alle feiten zoveel mogelijk na te gaan.

Beckhams advocaat zei dat wanneer het blad beter onderzoek had gedaan, ze hadden kunnen weten dat de beweringen van Nici vals waren. De voetballer zou ten tijde van de zogenaamde avontuurtjes zijn vader in Londen hebben bezocht. Volgens entertainmentwebsite TMZ gaat de advocaat van Beckham in hoger beroep.