James Franco geeft filmcollege over zichzelf

De Amerikaanse acteur James Franco gaat een reeks colleges geven over zichzelf. De studenten moeten een documentaire maken over de acteur.

De Amerikaanse acteur James Franco gaat een reeks colleges geven over zichzelf. De studenten moeten een documentaire maken over de acteur. Dat schrijft de Amerikaanse filmsite Movieline.

De cursus wordt gegeven door Franco en editor Tyler Danna, met wie de acteur veel samenwerkt. Twaalf studenten van Columbia College in Hollywood gaan een documentaire maken van materiaal uit films en series waarin Franco heeft gespeeld of die hij heeft geregisseerd. Hij speelde onder meer in alle Spiderman-films en is eind februari in de Nederlandse bioscopen te zien in 127 Hours.

De 32-jarige Franco geeft een deel van de cursus via Skype. Voor zover zijn agenda het toelaat is de acteur zelf aanwezig bij de colleges. Eerder maakte Franco al bekend een musical te gaan maken met studenten van de prestigieuze universiteit Yale.

Eind deze maand presenteert Franco met actrice Anne Hathaway de Oscaruitreiking.

[Novum]