Ali B wint mediaprijs met Op Volle Toeren

Ali B heeft met zijn muziekprogramma Ali B op Volle Toeren de Positive Young Media Award binnengesleept. De award is bedoeld voor een positief rolmodel.

Ali B heeft met zijn muziekprogramma Ali B op Volle Toeren de Positive Young Media Award binnengesleept, laat de TROS dinsdag weten. De award wordt jaarlijks uitgereikt door de Nationale Academie voor Media & Maatschappij. Ali B neemt de prijs woensdag in ontvangst.

De Positive Young Media Award gaat naar positieve rolmodellen in de media voor jongeren. De twee andere genomineerden waren presentator Arie Boomsma en voorlichtingswebsite uwkindenseks.nl. Na een stemming op de website van de Nationale Academie kwam Ali B op Volle Toeren als winnaar uit de bus.

In het muziekprogramma steken oude en jonge artiesten elkaars bekendste nummer in een nieuw jasje. De jury noemt de serie ‘een perfecte match tussen oude en nieuwe Nederlandse cultuur’. De TROS heeft inmiddels acht nieuwe afleveringen besteld.

[Novum]