Bastiaan van Schaik gaat voor wasbordje in 2012

Stylist Bastiaan van Schaik is weer aan het sporten geslagen. “Mijn sixpack is nu nog een Turks brood. Volgend jaar zomer zie ik er fabulous uit.”

Bastiaan van Schaik is weer aan het sporten geslagen om zijn conditie op peil te krijgen. Een ‘fabulous’ lichaam is voor de stylist een mooie bijkomstigheid. “Mijn sixpack is nu nog een Turks brood, dus het gaat nog eventjes duren”, geeft Van Schaik toe voor de camera van Novum Nieuws. “Volgend jaar zomer, dus in 2012, zie ik er fabulous uit én heb ik een goede conditie.”

De 41-jarige stylist maakt zich naar eigen zeggen geen zorgen om zijn gewicht. “Ik ben meer met m’n conditie bezig. Ik droom niet van het lichaam van Justin Timberlake, maar van de conditie van een marathonloper.” Dat Van Schaik kilootjes verliest door het vele sporten, is voor hem slechts een leuke bijkomstigheid. “Doordat je traint komt een sixpack vanzelf tevoorschijn: het vet gaat weg en de spieren komen naar boven.”

Zangeres Do heeft Van Schaik geprobeerd te verleiden tot het lopen van een marathon, maar of de stylist daadwerkelijk zijn loopschoenen aantrekt is nog een vraagteken. “Ik heb met haar losjes afgesproken dat we volgend jaar misschien de marathon van Tokio gaan lopen. Een halfje doe ik dan hoor, ik ga geen hele marathon lopen.”

Van Schaik zegt zich totaal niet druk te maken over de kritiek die hij krijgt op zijn verschijning. “Ik ben 30-plus, ik ben niet meer onzeker over mijn lichaam. Ik kan er niet meer wakker van liggen.” De stylist hoeft niet meer in de smaak te vallen bij het publiek, hij hoopt wel dat de jury van de Gourmand World Cook Books van hem gecharmeerd is.

De stylist is donderdag in Parijs om te horen of zijn boek Kokerellen met Modellen in de prijzen valt. “Dat zijn eigenlijk de Oscars van de kookboeken. Ik hoop dat de jury denkt: dat is een leuk boek, daar gaan we voor.”

Voor zijn boek, Van Schaiks debuut, dook de stylist met twaalf modellen de keuken in. Zelf is hij niet echt een keukenprins. “Ik ben een redelijke kok maar heb meestal geen tijd om te koken. Mijn specialiteit is alles wat in de supermarkt voorverpakt is en in de magnetron kan, ik ben echt een magnetronkoker.”

[Novum]